Akagami no Shirayukihime 2. évad (2016)

(dráma, fantasy, romantikus, shoujo)

A második szezon ott folytatódik, ahol az első évad abbamaradt. Shirayuki, a vörös hajú gyógyszerészlány keményen dolgozik Clarines királyi palotájában, hogy igazi udvari gyógynövényszakértővé váljon. Természetesen nagy segítségére van Ryuu, a felettese, Obi, a védelmezője, illetve Kiki és Mitsuhide, a herceg legjobb barátai, egyben testőrei. Nem utolsó sorban pedig ott van Zen, aki hercegi kötelességei mellett mindig szakít időt Shirayuki támogatására.

Azonban a nyugodt mindennapokat egy régen látott személy, Mihaya látogatása zavarja meg, aki beszélni szeretne a lánnyal. Állítása szerint egy Kazuki nevezetű szépfiú keresi a vörös hajú szépséget, hogy elvigye egy számára megfelelőbb helyre. Ráadásul időközben Shirayuki meghívást kap egy bálba Tanbarun hercegétől, Raji Shenazardtól, ami egy egész hetes távollétet jelent a biztonságos és védelmet nyújtó palotától... és Zentől, aki természetesen nem engedi el egyedül a lányt. Fivére beleegyezésével Obi fogja elkísérni és vigyázni rá, hátha támadás éri.
A Tanbarunban eltöltött idő alatt kiderül, hogy Raji-ouji mennyit változott, természetesen pozitív irányba, ám mielőtt a bál elkezdődne, feltűnik egy ismeretlen fiú, aki Shirayukit akarja.
Ehhez pedig Zennek is lesz egy-két hozzáfűznivalója.