Akagami no Shirayukihime (2015)

(dráma, fantasy, romantikus, shoujo)

Történetünk egy Tanbarun nevű királyságban kezdődik, ahol főszereplőnk, Shirayuki, gyógynövényekből gyógyszereket készít a város beteg emberei számára. Emellett ritka vörös haja miatt igencsak kitűnik a tömegből, és Raji herceg is felfigyel rá, aki az ágyasának szeretné tudni a lányt, s még aznap elküldi érte a katonáit.

Természetesen Shirayukinak eszében sincs engedelmeskedni, inkább elszökik egy erdőbe, ahol találkozik egy titokzatos Zen nevű fiúval és barátaival. Zen elég makacs személyiség, ezért az elején még nem akar hinni a lánynak, miszerint ő gyógyszerész, de végül csak megadja magát.
Na de mi lett eközben Raji herceggel? Amint megtudja, hogy kiszemelt ágyasa elszökött az országból, nyomban kinyomoztatja, hol van, s odaküldi az embereit egy kosár almával, amit eredetileg a lánynak szánt. Azonban a dolgok nem egészen úgy sülnek el, mint ahogy azt Raji herceg kitervelte, ugyanis Zen kóstolja meg először az almát, amiről végül kiderül, hogy kábító méreg van benne. Mindenki visszakerül a palotába, majd elszabadul a pokol. Miután Zen elég gyorsan felépül, kiderül, hogy ő is egy herceg, méghozzá Clarines második hercege.
Végül Shirayuki a Clarines-i palotába kerül, ahol udvari gyógyszerésznek áll be dolgozni. Itt kezdődnek a kalandok, új szereplők, régi sebek, megoldandó problémák és még sok más kerül a képbe, de Shirayuki és Zen mindig szakít időt a másikra, a barátság mellet talán más érzelmek is kialakulhatnak közöttük.