Akatsuki no Yona (2014)

(akció, fantasy, kaland, romantikus, shoujo)

Yona Kouka királyság hercegnője. Édesanyja meghalt, apját pedig, Il királyt, gyáva uralkodónak tartják: területekről mondott le a béke nevében a szomszéd országok javára, betiltotta a háborúzást, a fegyveres konfliktusokat.

Yona élete tökéletes: mindent megkap, a finomabbnál finomabb ételektől kezdve, a gyönyörű ékszereken át bármit. Egyetlen egy dolgot tilos megtennie: fegyvert fognia a kezébe.
A lánynak gyerekkorában két játszótársa volt. Soo-Won, az unokatestvére, és a Szél Törzs leendő vezetője, Hak. A hercegnő szerelmes Soo-Won-ba, és amikor ezt elmondja apjának, újabb dolgot tilt meg neki a király: nem kaphatja meg a fiút, nem kaphatja meg Soo-Won-t. Soo-Won mindig kedves fiú volt. Mindenben a jót látta, mindenkit szeretett, és mindenki szerette.
De amikor Yona 16. születésnapja alkalmából újra a kastélyba látogat, olyat tesz, amire senki nem számít. A hercegnő este próbálkozik újra, meg akarja győzni a királyt, hogy megengedje, hadd lehessen együtt Soo-Won-nal. Ám amikor apja szobájához ér, az ajtót nyitva találja, és ahogy belép, azt látja, hogy a király mellkasába kard fúródik. És a kard markolatát nem más fogja, mint a férfi, akibe szerelmes. Yona elmenekül, és két ember siet a segítségére: Son Hak, a gyermekkori játszótárs, aki még 15 évesen esküdött fel a hercegnő védelmére, és egy szolga, aki az életét feláldozva segít a két főszereplőnek a kijutásban.
A céljuk nem más lesz, mint megtalálni a négy sárkányt, és megdönteni Soo-Won hatalmát.