Little Busters! Refrain (2013)

(dráma, iskolai, misztikus, slice of life, barátság)

.
A történet ott folytatódik, ahol az első évad abbahagyta, a baseball csapat továbbra is a maga szokásos módján üti el a szabadidejét, bár a vidámság és szórakozás már egyre kevésbé kap szerepet, ahogy közeledünk a végkifejlethez. Ez elég szépen megmutatkozik a grafikában is, amikor kezd a hangulat drámaibbá válni, úgy szürkülnek és sötétednek el a sorozatban megszokott színek.

Idővel az is észrevehető lesz, hogy a szereplők, köztük Riki és Rin is, megváltoznak a történtek hatására, érettebbé és lelkileg erősebbé válnak. Kapcsolatuk elmélyül attól, hogy közösen, együttes erővel néznek szembe a rájuk váró nehézségekkel.
A végső epizódokban az is kiderül, mi is folyik itt valójában és a többi aprósággal együtt ez az, ami teljessé és érthetővé teszi majd az egészet. De előtte még a fennmaradt szereplők kisebb "gondjai" is megoldásra várnak Riki részéről.
A mostani főidőt kapott szereplők is küzdenek valamilyen problémával, elsőnek Yuiko, majd Rin története jön, melyből fakadó események már jelentős hatással lesznek a csapattagok viselkedésére és kapcsolatára is, amit Riki a szokásos, de erősödő jelleméből adódóan próbál megoldani.
Majd a három fiú tag, Masato, Kengo és Kyousuke lelki, érzelmi nehézségeivel is szembe kell nézniük, melyek után már a finálé jön, ahol is minden előzmény értelmet kap, hogy ki miért is viselkedett úgy, ahogy és mi is történt.