Love Live! The School Idol Movie (2015)

(iskolai, slice of life, idol, vígjáték, zenés)

A film története ott kezdődik, ahol a második évad véget ért. A csapat felsőbb éveseinek  ballagási ceremóniája után a lányok tesznek egy utolsó közös sétát az iskolában, amelyet kemény munka árán mentettek meg, tudván hogy ezek a μ's utolsó percei. Ám alig érnek a kapuhoz, egy e-mail érkezik számukra: nemsokára indul a következő Love Live.

A szervezőknek nem kisebb célja van, mint a Tokyo Dome-ban tartani a következő versenyt. Ám előbb fel kell kelteniük az emberek figyelmét, hogy a koncert biztos siker legyen. Így kihez máshoz, mint az előző év győzteseihez fordulnak, hogy utazzanak el Amerikába, ahol egy TV ügynökség felajánlotta, hogy közvetíti egy koncertjüket. A lányok, bár tudják, hogy iskolai idol csapatként lejárt az idejük, elvállalják a fellépést.
Menet közben felmerül számukra a lehetőség, hogy még egyszer indulhassanak a Love Live-on, mint iskolai idolok, mivel addig a felsőbb évesek még középiskolásnak számítanak.
Elutaznak hát Amerikába, ahol a turistáskodás, New York felfedezése és persze egy Umi-féle edzés mellett kisebb kalandokba keverednek, új embereket ismernek meg.
Ám a fellépésükről hazatérve azt veszik észre, hatalmasat ugrott a népszerűségük, Akihabara tele van hozzájuk kapcsolódó tárgyakkal, az emberek felismerik őket az utcán. Ekkor merül fel bennük, hogy feloszoljanak-e, ahogy eredetileg is tervezték vagy folytassák idolcsapatként. Természetesen mindenki utóbbira kéri őket, de a végső döntés a lányok kezében van.

Rész online

(ShoujoSubHUN)