Magi: The Kingdom of Magic (2013)

(akció, fantasy, kaland, shounen, természetfeletti, vígjáték)

Kedvenc arab történetünk folytatódik. Kezdésként néhány perc erejéig a jövőbe tekintünk. Feltevődik a kérdés, hogy miként jutottunk idáig? Majd visszatérünk a jelenbe, vagyis Zagan labirintusának meghódítása utánra. Aladdin, Alibaba, Morgiana és Hakuryuu épségben visszatérnek Szindria-ba. Hatalmas az ünneplés, de már most érződik, hogy nincs minden rendben. Talán leginkább úgy jellemezném, hogy Szindbád számító és gonoszabb oldala felszínre tör.

A Sötét Fémedényekről kiderül, hogy a Magnostadt Akadémián készültek. Dunya hercegnő állapota nem hogy javulna, hanem egyre rosszabb. Hiába bármi, a Sötét Fémedény használata miatt sajnos úgy végzi, mint Kassim.
Hakuryuu már rég eldöntötte, hogy elhagyja Szindriát, és visszatér nővéréhez, majd pedig a Kou Birodalomba. Aladdin is elhatározza magát, hogy egyedül megy a Magnostadt Akadémiára és utána jár a furcsaságoknak. A többiek is vele tartanának, de Magnostadt-ba csak mágusok léphetnek be. Morgiana is sokat gondolkodik, és végül úgy dönt, hogy eleget tesz ígéretének és meglátogatja szülőföldjét, Katargo-t. Alibaba az egyetlen, aki nem igazán tudja, hogy merre is menjen tovább. Végül mégis elhatározza magát, és a Leam Birodalomba indul, hogy Gladiátor lehessen. Egészen pontosan, hogy magoi manipulálást tanulhasson a Yambala törzs tagjaitól.
A Zagan csapat így hajón indul el Actia királyság felé, ugyanis csak onnan válnak szét útjaik. Még egy utolsó közös kaland. Vajon újra összehozza őket a sors? Elérik a céljukat? Válaszokat kapnak? Erősebbek lesznek? Megtudják-e akadályozni a közelgő borzalmakat?